top of page
Yazı: Blog2_Post
Ara

Uzayda Yolculuk

Uzaya Hücum döneminde dünyanın, roket teknolojilerine fazlaca yönelmesinin ardından uzay araçları ele ayağa düştü. Günümüzde artık herkes ya kendi ya da kamu malı olan TeslaX marka, otonom araçları ile gezegenler arası seyahat edebiliyor. Hatta işin aslına bakarsanız bu girdiyi bu araçlardan birinde yapıyorum, sahip olduğum eski model tek koltuklu bir A-42’de. Kalkışta stabilizasyon konusunda bazı sıkıntılar yaşadıysa da atmosferin dışına kadar rahatça çıkarabildi beni ve bundan sonrası görece daha kolay. Sonsuz boşluk, uzayda süzülmek. Cümleyi afili kurması güzel elbette fakat sürekli aynı yolu, benzer araçlarla gidince basit bir milenyum dönemi antika yeraltı metrosundan farkı kalmıyor. Lakin bugün içime bir şüphe düştü.


Otonom uzay aracı kazaları hakkında uzun süredir bir şey duymuyorum. Teknolojinin henüz (ve geçmişe baktığımızda da hiçbir zaman) kusursuz bir şekilde uyum içinde olmadığını biliyorum. İçinde olduğum araç bile günümüz araçlarına kıyasla hurda kabul ediliyor ve kalkışta ciddi sarsıntılar yaşadım. Kalkış ve iniş istasyonlarında alınan önlemlerle birlikte uzun süredir gezegen içi kazaları önleyebiliyor olsak da… Sonsuz boşlukta süzülen araçların spesifik bir rotayı takip edebilmesi ile alakalı da aynısı söylenebilir mi? Bir asteroidin keyfe keder gittiği istikametinde, gelişigüzel kırkiki’me rastlaması ve beni öngörülmüş yolumdan çıkarması olasılıklar dahilinde midir? Sıra halinde ileri giden ve geriye gelen, uzayda süzülürken Satürn’ün halkalarına benzeyen, hareketli olmalarına rağmen durağan bir çizgi oluşturmuş milyonlarca araç içerisinden koparılıp, uzaklardaki karanlıklara çekilirsem ne olacak… Beni kim bulacak?


Bulunamama ve dolayısıyla sonsuzluğun sonuna kadar uçsuz uzayda sürüklenme ihtimalim var mı? Sanmıyorum. Gelişmiş radar ve teleskop sistemleri sayesinde beni, sürüklenen kişiyi kolayca bulabilseler gerek. Ancak ya bunu yapmamayı kasti ve bilinçli bir şekilde seçerlerse. Bana bir garezlerinin olduğundan değil elbette. Eski model bir uzay aracının sahibini, yenisini almaya teşvik edebilmek için aracını yavaşlatmaları ile aynı şekilde. Fakiri hor görüp onu umursamazlarsa, ya da basitçe artan nüfus ve sıklaşan trafik problemini çözmek için arada yitip giden birkaç önemsiz varlığı gözden çıkarırlarsa… Belki de uzay trafiğinde kazalar hala devam ediyordur. Belki de şimdiye boşlukta kaybolmuş onlarca zavallı ruh vardır. Uzay boşluk ve boşluk yalnız.


Orda… Görüyorum. Bir araç rotadan çıkmış ve sürükleniyor karanlıkta. Bu gördüğüm gerçek mi yoksa hayal mi?

Bilmiyorum. Yoluma devam ediyorum.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bleach - Life Goes On Anthology

When I was a younger man, I had a lover. She was beautiful beyond words. Slight to the point of being fragile. Her hands moved gracefully, even when doing mundane things. I remember how her long slend

bottom of page