top of page
Yazı: Blog2_Post
Ara
Yazarın fotoğrafımars-uygarbayar

The Cuphead Show: Fantasikseverleri İlgilendiren Bir Konu

Fantastikseverler selamlar. Seveceğiniz bir yapım olan Cuphead isimli oyundan uyarlanan The Cuphead Show dizisinin incelemesi ile karşınızdayim. Sezonun ve bölümlerin kısalığı nedeni ile konuşacak çok bir detay olacağını düşünmüyorum ayrıca oyunu ne duymuş ne oynamış bulunmaktayım bu nedenle bazı detayları kaçırmış olabilirim ama yine de hakkında konuşmak istediğim bir yapım. Dizide iki kardeş olan Cuphead ve Mugman'in çeşitli maceralarına tanıklık ediyoruz ve hayatımız kısa bir süre renkleniyor.


Gerek çizimleri gerek seslendirmeleri gerekse konusu olsun hepimizi çocukluğumuza ışınlayacak bir yapım. Bizi çocukluğumuza ışınlarken şu an çocuk olanları çekiyor mu emin değilim. Aslında çocukların bu diziyi seveceğine eminim ama yapımcılar hem şu an çocuk olanları hem içinde çocukluk olanları çekmek istemiş. Bu bazı yerlerde yetişkinlerin ekrana boş bakıp sahnenin bitmesi için sabırsızca beklemesine bazı yerlerde ise çocukların duymasını istemeyeceğimiz türden (hatta ben bile duymasam iyi olurdu) cinsel espri barındiniyordu.





CARNEVİL:


Diziye dönelim; Hikaye Cuphead ve Mugman'e bakıcılık yapan İhtiyar Çaydanlığın çocuklardan çiti boyamasını istemesiyle başlıyor. Kardeşlerin yaramazlığı sonucu ikili yeni boya almak için yola koyulmak zorunda kalır. Yolda iken kardeşler bir karnaval ile karşılaşır. (Carnevil isminde, karnaval ve şeytan kelimelerini birleştirip kelime oyunu yapmışlar) Karnavala gitmeye karar verirler ve günün sonunda Cuphead bir atış oyununda yeteneğini keşfeder. Tek sorun oyunu kaybeden kişinin sadece oyunu değil aynı zamanda ruhunu Şeytana kaybetmesidir. Gelgelelim Cuphead kazara oyunu kaybeder. Birtakım sivri zekalı oyunlar sonucu Şeytan, Cuphead'in ruhunu almadan kurtulurlar.


Küçük bir olayı gereksiz uzun anlatmış olabilirim ama bu kisim dizide en gicik olaya sebebiyet veriyordu. Uzun uzadiya, tekrar ede ede anlatıp sonra diğer bölümde unutuluyordu. Tam unutulmasına alışıp diziye devam ederken birden tekrar hatırlanıyor. Çocuk dizisi olarak bakarsak bu olay çocuklarda hikayeyi takip sorununa yol açması kaçınılmaz bir şey.



SANTRAL NETFLIX'İ BAĞLA:


Son zamanlarda çoğu dizi ve filmde geçmişe dönülmesini seviyoruz. Diziler resmi olarak geçmişe gitmese de öyle gibi davrandığı çok oluyor. Bilmiyorum iki, üç kere geçen "Santral polisi bağla" repliği için telefonda santralin bulunduğu zamanlar kadar eskiye gitmeye gerek var miydi?


Birkaç ayrıntı dışında diziyi minnos minnoş izleyeceğinizi ve boş vakitlerinizi değerlendirmek için güzel bir tercih olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi biraz kısa oldu ama şimdilik anlatacaklarım bu kadar. Umarım ikinci sezonda tekrar konuşuruz.


Siz diziyi izlediniz mi, izleyecek misiniz? İzleyenler beğendi mi? Lütfen yorumlarda

belirtmeyi unutmayın.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page